________________________________________

“Een Puike Pruiken Dag” voor vrouwen die getroffen zijn door kanker

Viva la Donna (www.vivaladonna.nl) is een stichting die vrouwen ondersteunt, die door kanker zijn getroffen, met kennis, positief ondersteunende programma's, verwen- en nazorgbehandelingen ter verbetering van hun herstel en bewustwording om vitaal te leven.

Bergschenhoek, februari 2009 - Diagnose kanker is zwaar en de fysieke en mentale gevolgen van de behandelingen hebben een grote indruk op de patiënt en haar gezin en omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat 50% van deze vrouwen worstelen met gevoelens van depressie, angst, woede, gebrek aan zelfvertrouwen, fysieke belemmeringen, maar ook met maatregelen met betrekking tot WAO, ziekenfonds, re-integratie, etc. Vrouwen doen er vaak alles aan om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan, ontzien daarbij de omgeving en willen er vooral niet ziek uitzien. Daarbij kost ziek zijn veel geld. Teruggang in inkomen, extra kosten voor vervoer en medicijnen drukken zwaar op de financiën.

Een team bevlogen vrijwilligers uit Rotterdam, Bergschenhoek, De Hoeksche Waard en het Westland organiseert voor Viva La Donna dit jaar een nieuwe actie:

De Puike Pruikendag!

De doelstelling van de Puike Pruikendag is: Twintig vrouwen met kanker die niet in de gelegenheid zijn zelf een pruik aan te schaffen er een te schenken. De pruiken worden door onze haarwerkers op maat voor de dames gemaakt.

Het is schrijnend dat verzekeringsmaatschappijen minimale vergoedingen uitkeren.

Eenvoudigweg omdat de kosten te hoog zijn om een pruik aan te schaffen brengen vrouwen met hoofddoek om hun kinderen naar school, gaan boodschappen doen of naar het werk.

In een zeer ingrijpende, onzekere fase van het leven, is het juist belangrijk je goed te voelen. Met een goed gevoel is het gemakkelijker je sociale leven op te pakken en iedereen weet dat positief denken de helft van beterschap is.

Onze eerste prioriteit is natuurlijk dat de dames met een passende, nieuwe pruik naar huis gaan. Daarnaast zorgen we voor een informatieve dag. Denk aan de aanwezigheid van een oedeemtherapeute, borstprotheseadvisering, etc.

Natuurlijk zet iedereen die deze dag mogelijk maakt zich geheel belangeloos in. Toch is financiële ondersteuning voor dit fantastische doel onontbeerlijk. Wilt u ook vrouwen, die zelf de middelen niet hebben blij maken met een pruik?

Donaties overmaken op bankrekening 98.44.19.381 t.n.v. Viva La Donna o.v.v. De Puike Pruikendag.

De Puike Pruikendag

Op 16 mei 2009, doneren wij aan 20 vrouwen “een Puike Pruik”.

Een Puike Pruik, voor vrouwen die door kanker getroffen zijn. U kunt alleen in aanmerking komen voor deze actie wanneer u via de geijkte wegen de pruik niet of niet geheel vergoed krijgt en u deze niet zelf kunt betalen.

Inschrijving is van 1 april t/m 1 mei 2009.

Bent u van mening dat u in aanmerking komt voor een Puike Pruik,

mail dan naar: puikepruikendag@live.nl

1. een motivatie waarom U vindt dat U in aanmerking komt voor deze actie.

2. Geeft u de naam van uw verzekeringsmaatschappij aan ons door en de wijze waarop u verzekerd bent.

3. een kopie van de verwijsbrief van uw arts waarin staat dat u een pruik nodig heeft.

4. uw naam, adres, telefoonnummer en eventueel uw e-mailadres.

Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst ingeschreven; wij maken een selectie uit alle aanmeldingen. Wanneer wij uw aanvraag honoreren nemen wij contact met u op; wanneer u op 5 mei geen bevestiging van ons heeft ontvangen is uw aanmelding niet gehonoreerd.

Dus reageer en maak kans op uw Puike Pruik!

Het Puike Pruiken Team